duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Deținut în vârstă de 73 de ani, diagnosticat cu cancer a murit la mai puțin de 2 luni de la eliberare

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, a cărui pedeapsă a fost amânată cu 6 luni după ce a fost diagnosticată cu cancer în închisoare, a murit la mai puțin de după 2 luni de la eliberare, conform Kronos.

Ehettin Kaynar a fost eliberat din închisoarea de tip Karabük T pe 2 septembrie și a pe 30 octombrie, la Spitalul de Stat Iğdır.

Ehettin Kaynar, care a fost arestat în 2015 pentru că a fost membru al „Comisiei de Justiție” a Partidului Democrat Popular (HDP) din provincia estică Iğdır, a fost eliberat în 2017. Kaynar a fost arestat din nou în aprilie 2021, în urma unei condamnării pe viață.

Kaynar, care avea multe boli grave, cum ar fi ateroscleroza, hipertensiune arterială, prostată, osteoporoză, reumatism, boli de piele și diabet, a fost, a fost diagnosticat și cu cancer în stadiul 4. Kaynar a slăbit 60 de kilograme într-un an.

În cele din urmă, Kaynar, care a fost deținut în închisoarea Karabük, a fost eliberat după ce Institutul de Medicină Legală (ATK) a raportat că nu poate rămâne în închisoare.

Politicienii din opoziție și activiștii pentru drepturile omului a criticat dur Institutul de Medicină Legală, susținând deținuții sunt eliberați când deja este este prea târziu.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org