marți, mai 7, 2024

Premieră în Istanbul: Prima femeie președinte al baroului din istorie sa de 144 de ani


Asociația Baroului din Istanbul a ales, luni, o femeie avocat ca președinte, o premieră în istoria de 144 de ani a baroului, conform Turkish Minutes.

Avocatul Filiz Saraç de la Principle First Contemporary Lawyers Group a fost unul dintre cei patru femei care au candidat pentru această funcție și încă cinci bărbați.

 „Baroul din Istanbul, cu o istorie de 144 de ani, este simbolul luptei pentru drepturi. Pe măsură ce ne apropiam să celebrăm  100 de ani de la republica noastră, aș dori să mulțumesc Baroului nostru din Istanbul pentru că mi-a dat onoarea de a fi prima femeie președinte. Datorită realizărilor lui Atatürk și ale republicii, accept astăzi această onoare.”, susține Saraç.

Avocata și activistul pentru drepturile omului, Eren Keskin, nu a fost mulțumită de alegerea lui Saraç, deoarece a spus că Saraç reprezintă status quo-ul în barou.

„Asociația Avocaților din Istanbul a ales o femeie președinte. Bine… Cu toate acestea, nu a existat nicio schimbare în abordarea status quo-ului”, afirmă Keskin, pe Twitter, spunând că o abordare care este selectivă în ceea ce privește apărarea drepturilor persoanelor care sunt supuse încălcării drepturilor nu poate fi democratică.

Cea de-a 52-a Adunare Generală a baroului, care a fost înființată în 1878 și are aproape 57.000 de membri, a avut loc duminică la Centrul de Congrese Haliç, unde au avut loc alegerile. La alegerile pentru președinte au votat un total de 56.944 de avocați.

Unele barouri din Turcia primesc critici pentru că nu își ridică suficient vocea împotriva guvernului pentru abuzurile sale asupra drepturilor omului și apără oamenii pe baza ideologiei lor și nu din cauza încălcărilor drepturilor pe care le au.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.