vineri, mai 3, 2024

Turcia: Importul de aur a crescut cu peste 500 de la sută

Ministerul Comerțului a anunțat, marți, că importurile de aur ale țării au crescut cu peste 500 la sută, în timp ce inflația anuală a atins un nou record, conform Ahval News.

Băncile furnizoare de aur au redus transporturile către India și s-au concentrat mai mult pe China și Turcia, importul crescând cu 543%, cu 3,1 miliarde de dolari în septembrie.

„Cumpărătorii din China și Turcia plătesc acum o primă foarte mare. Nu există nicio comparație atunci când o echivalăm cu piața indiană”, conform comunicatului.

Ministerul Comerțului, într-un comunicat, a explicat că exporturile au crescut cu 9,2%, până la 22,62 miliarde de dolari, în timp ce importurile au crescut cu 41,5%, până la 33 de miliarde de dolari.

Importurile de energie au crescut cu 115%, până la 9,56 miliarde de dolari luna trecută, ceea ce a marcat cel mai ridicat nivel lunar înregistrat.

Cele mai recente date de la minister arată că importurile de energie au reprezentat aproximativ o treime din totalul importurilor în primele nouă luni ale anului. Turcia furnizează energie în principal din Rusia.

Inflația anuală în țară a fost de 83,45% în septembrie, care a marcat cel mai ridicat nivel din iulie 1998. Mai mult, prețurile transporturilor au crescut cu aproape 118%, iar alimentele și băuturile nealcoolice au crescut cu 93,05%.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.