sâmbătă, aprilie 20, 2024

Turcia: Deținut grav bolnav, care și-a încheiat pedeapsa, obligat să mai execute încă 3 luni

Un deținut bolnav de 55 de ani, care se află în spatele gratiilor de 12 ani, a fost obligat să mai execute trei luni de închisoare, în ciuda faptului că și-a încheiat pedeapsa, conform Stockholm Center for Freedom.

Yesip Yapıcı, care a fost condamnat pentru apartenența la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, are cancer laringian, probleme cardiace și renale și suferă, de asemenea, de pierderi de memorie.

Eliberarea lui Yapıcı a fost amânată cu trei luni, deși pedeapsa sa a fost încheiată pe 15 septembrie, deoarece nu s-a prezentat în fața consiliului de administrație al penitenciarului din cauza sănătății sale precare.

Fratele lui Yapıcı, Cengiz, a spus că familia lui este îngrijorată de starea fratelui său și a cerut eliberarea acestuia.

Scuze false

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) și apărătorul drepturilor omului Ömer Faruk Gergerlioğlu s-a adresat parlamentului turc.

„Yesip Yapıcı are cancer și insuficiență cardiacă. A fost internat de multe ori. Nu există niciun motiv pentru a-i amâna eliberarea, dar au venit cu scuze false și au amânat-o cu trei luni!”, susține oficialul.

Yapıcı este deținut în închisoarea Seydişehir, din provincia centrală Konya a Turciei.

Potrivit celor mai recente statistici publicate de Fundația pentru Drepturile Omului (İHD), numărul deținuților bolnavi este de mii, dintre care peste 600 sunt grav bolnavi.

Deși majoritatea pacienților grav bolnavi au rapoarte criminalistice și medicale care îi consideră inapți să rămână în închisoare, ei nu sunt eliberați. Autoritățile refuză să-i elibereze pe motiv că reprezintă un potențial pericol pentru societate.

O serie de deținuți în stare critică au murit în 2020, deoarece nu au fost eliberați la timp pentru a primi tratament medical adecvat. Trei deținuți grav bolnavi au murit în primele trei luni ale acestui an în închisoare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.