duminică, septembrie 8, 2024

Poveste cutremurătoare: Concediată prin decret, integrată în sistem după 5 ani după ce s-a sinucis

O asistentă medicală, victimă a decretelor prezidențiale de după puciul din 2016, a fost integrată în sistem, după cinci ani de la moartea acesteia, conform Bold Medya.

Sevgi Balcı, care lucra ca asistent medical în Isparta-Keçiborlu a fost suspendată pe 4 august 2016, de la locul de muncă. La scurt timp după aceea, soțul acestuia, cadru medical, Halil İbrahim Balcı, a fost suspendat.

În timp ce cuplul Balcı aștepta să fie reangajat, asistenta Sevgi a fost concediată prin Decretul nr. 675 pe 29 octombrie 2016, când era însărcinată în 8 luni. Urmând ca Halil İbrahim Balcı să fie concediat în decembrie.

Mai mult de atât, familia Balcı a fost dată afară din locuință fără un termen legal de 15 zile. Familia Balcı, rămasă cu doi copii și un bebeluș de câteva săptămâni, s-a mutat la Isparta. În timp ce mama avea grijă de copii, Halil İbrahim Balcı a început să lucreze ca îngrijitoar.

Sănătatea mintală lui Sevgi Balcı s-a înrăutățit pe zi ce trece. Asistenta Sevgi, care a fost diagnosticată cu depresie, a început să utilizeze medicamente. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 37 de ani și-a luat viața pe 27 august 2017, după ce s-a întors de la un control medical.

Peste 130.000 de persoane au fost disponibilizate în timpul stării de urgență de doi ani. Demiterile au continuat până în iulie 2022 cu circulare ale ministerului după starea de urgență.

După 15 iulie, peste 100 de persoane s-au sinucis, cel puțin 16 au fost reintegrat după moarte.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.