joi, mai 2, 2024

Un consilier al șefului mafiei, Sedat Peker a fost reținut și adus la Istanbul


Emre Olur, care este cunoscut drept consilierul de presă al liderului mafiei turce, Sedat Peker, a fost adus, pe 18 septembrie, la Istanbul după ce a fost reținut în capitala albaneză, Tirana, conform Gazete Duvar.

Emre Olur a mers în Emiratele Arabe Unite, unde se află în prezent Sedat Peker, din Albania pe 14 septembrie.

Olur a fost chemat de către autoritățile arabe, care l-a deportat și trimis în Turcia, pe 17 septembrie.

Consilierul a fost urcat în avion pentru a fi returnat în Turcia în aceeași zi, însă a fost scos din avion și dus la secția de poliție a aeroportului când s-a dezvăluit că avea cetățenie albaneză. Avocații săi spuseseră că trimiterea lui Olur în Turcia contravine regulilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Echipele Interpol l-au adus la aeroportul din Istanbul cu zborul regulat al Air Albania.

„Un ticălos adus în țara”

Direcția Generală de Securitate (EGM) a Turciei a făcut o declarație cu privire la reținerea lui Olur.

„Ahmet Emre Olur, care era membru al organizației teroriste armate Sedet Peker, a fost căutat cu acuzațiile de „amenințare”, „laudarea crimei și a criminalului”, „insultare”, „apartenere la o organizație creată pentru a comite infracțiuni”, „insultare prin mesaj vocal, scris sau video”, susține EGM.

„Felicitări Departamentului nostru de Poliție pentru că a adus un alt ticălos în țara noastră, cu o monitorizare atentă”, afirmă ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu.

Cine este Sedat Peker?

Peker, care a fugit din Turcia la începutul anului 2020, locuiește în prezent în Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, mafiotul în vârstă de 51 de ani a început să posteze videoclipuri și tweet-uri făcând o serie de afirmații scandaloase împotriva personalităților politice, inclusiv crimă, viol, corupție și trafic de droguri.

În iunie 2021, șeful mafiei a spus că oficialii din Emiratele Arabe Unite l-au avertizat să nu distribuie videoclipuri din cauza riscurilor de înaltă securitate. Ulterior, Peker a continuat să facă afirmațiile sale senzaționale prin Twitter.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.