joi, mai 2, 2024

Ankara: Autoritățile percep taxe mai mari pe pentru străini la abonamentul de apă

Municipalitatea Metropolitană Ankara (ABB), condusă de opoziție, percepe taxe de patru ori mai mari de la străini decât localnici pentru noile abonamente de apă, conform Bianet.org

În timp ce „taxa de depozit” pentru contoarele de apă cerută de la abonați este de 400 de lire (~22 de dolari), Administrația de Apă și Canalizare din Ankara (İSKİ) le cere abonaților străini să plătească 1.600 de lire.

„La ASKİ mi-au spus să plătesc de patru ori mai mult decât cetățenii turci. La început, au cerut 1.600 de lire, apoi au spus că 1.545 de lire ar fi în regulă”., afirmă un cetățean iranian.

„Este ilegal”

Yılmaz Yanık, secretarul general al sindicatului muncitorilor municipali Tüm Bel-Sen, a declarat că a devenit o practică de rutină să percepe mai multe taxe de depozit de la străini.

„Decizia ASKİ este ilegală. Nu are deloc temei juridic. ASKİ percepe taxe de depozit de patru ori mai mari pentru contoarele de apă”, susține Yanık.

Autoritățile i-au spus că practica este o „decizie luată de ASKİ”, dar nu au furnizat un document cu privire la acea decizie.

În noiembrie, municipiul Bolu a majorat de 10 ori prețul apei de la robinet pentru cetățenii străini. Judecătoria Bolu a dispus în ianuarie suspendarea executării hotărârii municipalității.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.