miercuri, mai 8, 2024

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare, conform Daily Sabah.

Mustafa Levent Göktaş, un fost colonel, a fost reţinut în Svilengrad din Bulgaria, un oraş aflat în apropierea graniţei cu Turcia, la o zi după ce autorităţile turce au declarat că Interpolul a emis o alertă roșie și un mandat internaţional de arestare pentru Göktaş.

Ministerul a declarat că procedurile pentru extrădarea sa în Turcia sunt în curs.

Un tribunal din capitala Ankara a emis anterior un mandat de capturare a lui Göktaş sub acuzaţia de omucidere şi apartenenţă la o bandă criminală.

Academicianul Necip Hablemitoğlu a fost împușcat în fața casei sale pe 18 decembrie 2002. Vinovații crimei au rămas în libertate ani de zile.

Nuri Gökhan Bozkır, un fost ofițer, a fost găsit în Ucraina și extrădat în Turcia în ianuarie, accelerând ancheta blocată. În iunie, autoritățile au ordonat mai multe arestări în cadrul anchetei, inclusiv un mandat pentru Göktaş. Opt suspecți au fost reținuți și patru au fost eliberați sub control judiciar.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...