vineri, mai 3, 2024

Imagini șocante din Bursa! Cod galben de ploi abundente în 17 orașe din Turcia

Un cod galben de ploi abundent a fost anunțat, luni, în 17 orașe, inclusiv Istanbul și capital Ankara, conform presei turcești.

Potrivit estimării făcute de Direcția Generală de Meteorologie, aversele și furtunile care se vor vedea în părțile de nord-vest de la primele ore ale zilei vor fi văzute în sudul și estul Marmara, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik. Bursa, Balıkesir, la est de Çanakkale, în vestul Mării Negre

Se așteaptă să fie intermitent și puternic la nivel local în Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Eskişehir și împrejurimile Çankırı și districtele de nord și de vest ale Ankara.

Autoritățile au făcut avertizări și în legătură cu inundații, fulgere, grindină locală, vânturi puternice și tornade în timpul precipitațiilor.

„Conform Meteorologiei, se așteaptă că averse și furtuni vor fi intermitente și puternice la nivel local în Istanbul, începând de la primele ore de mâine. Ar trebui să fim atenți și precauți împotriva inundațiilor, fulgerătoare și a inundațiilor”, au transmis autoritățile din Istanbul.

Ploaia abundentă, deja a afectat districtul din provincia Bursa, Mudanya la primele orele ale dimineții, paralizând întregul oraș.

Mai multe mașini au fost luate de ape și s-au creat blocaje pe autostrada Mudanya-Bursa.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.