marți, aprilie 30, 2024

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Gökçe Coșkun de la Antalya Bird Watching Society a distribuit imaginile primite în direct de la satelitul din baza de date a Administrației Naționale de Aeronautică și Spațiu (NASA), distribuite pe aplicația „Zoom Earth”, arătând situția agravată a incediilor. 

„Harta termică a NASA poate fi o foaie de parcurs pentru direcția de propagare a incendiului. Putem numi și harta termică a NASA sau harta temperaturii. De aici, zonele de incendiu pot fi urmărite instantaneu. De asemenea, arată direcția vântului, așa că putem cunoașterea direcția în care se poate mișca focul. În acest sens, poate facilita și luarea de măsuri privind stingerea incendiilor și evacuarea așezărilor”,explică Coșkun.

Coşkun a adăugat că primelor imagini indică că incediile s-au intesificat de la o zi la alta, iar vântul sufla dinspre sud-vest spre sud-est şi se îndrepta spre Yuvacık.

Incendiile din Marmaris continuă de trei zile, iar până în momentul a afectat în jur de 400 de hectare.


Incendiile izbucnite în apropierea Golfului Amazon s-au extins în zona Grass Bay și sunt acum la doar patru kilometri distanță de zonele rezidențiale.

În zonele Bördübet și Değirmenyani, autoritățile au evacuat 30 de case. Pompierii au început să ude copacii din apropierea zonelor locuite. În prezent, aproape 1.400 de pompieri au la dispoziție 338 de vehicule, 20 de elicoptere și 14 avioane, potrivit Președinției pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD).

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.