duminică, septembrie 8, 2024

Rezumatul lunii aprilie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? 

Iată situația la sfârșitul lunii aprilie și răspunsul la cele mai frecvente curiozități ale străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia.


Lira

Lira, în luna aprilie lira nu a fluctuat atât de mult precum tindea de la începutul anului. Lira  fost stabilă în jurul de 14,85 de unități per dolar și 15,67 per euro. Urmărește AICI evoluția live a lirei.

Gramul de aur

La sfârșitul lunii aprilie, prețul gramului de aur a rămas la fel ca în luna martie, la prețul de 906,19 de lire, (274 RON).

Prețul la carburant

Prețurile carburanților continuă să fluctueze în conformitate cu schimbarea cursului valutar și prețurile internaționale ale carburanților.

Comparativ cu luna martie, combustibilul a scăzut puțin, însă pentru luna mai, se preconizează o mărire de 1,33 de lire.

Momentan, prețul unui litru de benzină în Istanbulul este 20,33 de lire, iar motorina este 22,00 de lire.

Marmaris: Prețul la pește a crescut

În Marmaris, prețul la pește a crescut de la 50-60 de lire în urmă cu 2 luni a urcat la 180-220 de lire. În timp ce cel mai ieftin pește este 40 de lire, cel mai scump pește, calcanul are prețul de 550 de lire și homarul costă 1.500 de lire.

Alcoolul se va scumpi

Pentru luna mai este preconizată o creștere la alcool până la 40 la sută. Rata de creștere va depășii 15% până la 20% pentru raki, vodcă și whisky și 35 până la 40% pentru vinuri.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.