luni, mai 20, 2024

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia


Războiul Rusia-Ucraina a dat o lovitură industriei din Turcia, conflictul fie anulând, fie amenințănd un total de 10 milioane de turiști așteptați din ambele țări în acest an, conform Ahval News.

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

 „Așteptările Turciei de pe piețele ucrainene și ruse erau de aproximativ 10 miliarde de dolari în 2022. Este sigur că trei milioane de ucraineni nu vor veni în Turcia. Și dacă războiul continuă și nu vor exista noi evoluții, vor ajunge doar 30 la sută din ruși”, susține İşler.

Ministerul Turismului din Turcia lucrează pentru a acoperi pierderile din aceste țări,punând  accent pe Germania și Regatul Unit.

În schimb, sectorul se așteaptă la creșterea vizitatorilor din Asia Centrală și Azerbaidjan, împreună cu Iran și Orientul Mijlociu.

Turcia este un punct central de vacanță pentru ruși și ucraineni. Două milioane de ucraineni și cinci milioane de turiști ruși au vizitat Turcia anul trecut, reprezentând 27,3 la sută din vizitatorii țării în 2021. 

Turcia speră să-și revigoreze sectorul turistic, care a fost puternic afectat de pandemia COVID-19. Zborurile regulate cu Rusia și Ucraina au fost reluate vara trecută.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.