duminică, mai 5, 2024

Vești bune pentru turci! Iată ce măsuri COVID-19 au fost eliminate


Turcia a anunțat relaxarea a măsurilor COVID-19, conform ministrul sănătății, citat de Duvar English.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca a făcut declarații pentru presă, în urma unei reuniuni a comitetului țării pentru lupta împotriva virusului.

„Nu mai trebuie să purtăm măști în aer liber. Nu eliminăm măștile din viața noastră, le ținem cu noi pentru a le purta atunci când este necesar”, susține Koca.

Oficialul a susținut că dacă ventilația este suficientă în medii închise și pot fi respectate regulile de distanțare socială, „nu mai este necesar” să purtați mască nici în interior.

Fără HES Cod

Într-o altă modificare, utilizarea codurilor HES, a fost eliminată, iar publicul nu va mai trebui să-și arate codul la intrarea în nicio clădire sau eveniment.

Între timp, țara a raportat 56.780 de noi cazuri de coronavirus și 189 de decese, pe 2 martie.

Turcia a administrat peste 145,8 milioane de doze de vaccin, de la lansarea campanii de imunizare din ianuarie 2021.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.