miercuri, mai 8, 2024

Doliu! Actriță din Turcia iubită de români a murit la vârsta de 79 de ani

O actriță din Turcia apreciată de români a murit la vârsta de 79 de ani, după ce a pierdut lupta cu boala, conform presei turcești.

Fatma Girik, o actriță veterană a cinematografiei turcești a căror filme au fost difuzate și în România, a decedat din cauza unei insuficiențe multiple de organe într-un spital privat din Istanbul, unde era tratată pentru COVID-19, potrivit unui comunicat publicat de conducerea spitalului.

Actriță de film proeminentă și fost primar din Șișli care trăia în Bodrum fost tratat anterior la spital pentru hipertensiune arterială și tulburări legate de hipertensiune și febră în 2021.

Despre Fatma Girik

Fatma Girik, născută pe 12 decembrie 1942, a fost actriță și politician. Împreună cu Hülya Koçyiğit, Filiz Akın și Türkan Şoray, este o emblemă pentru o epocă de aur în cinematografia turcă și este considerată una dintre cele mai importante patru actrițe din cinematografia țării.

Prima ei apariție în fața camerei a fost în Günahkar Baba (Tatăl păcătos) de Arşavir Alyanak.

Trei ani mai târziu, ea a devenit o vedetă de cinema respectată și a continuat să joace în peste 180 de filme. Mai târziu, s-a aventurat în politică, devenind primar al districtului Şişli, din Istanbul între 1989 şi 1994.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.