joi, mai 2, 2024

Ankara: Scriitor asasinat într-un atac cu bombă a fost comemorat

Jurnalistul și scriitorul Uğur Mumcu, care a fost asasinat într-un atac cu bombă în 1993, a fost comemorat în fața casei sale din Ankara, la  29 de ani de la moartea sa, pe 24 ianuarie, conform Turkish Minutes.

Sute de oameni, printre care și politicieni din partidele de opoziție, au participat la ceremonia de comemorare de pe strada Uğur Mumcu.

Jurnalistul și academicianul, Ayberk Can Ertuna a ținut un discurs în care a afirmat că Mumcu a dezvăluit o mulțime de cazuri secrete în timpul vieții sale și că ar fi făcut în  continuare să dezvăluie alte relații întunecate și corupție dacă ar fi încă în viață.

Sute de oameni s-au adunat în fața casei jurnalistului și scriitorului pentru a comemora 29 de ani de la moartea sa.

De asemenea, jurnalistul Ceren Sözeri a susținut că Mumcu este unul dintre cele mai mari motive pentru care a ales această meserie. Ea a mai spus că Mumcu a stabilit fundalul jurnalismului de investigație pe baza informațiilor și a documentelor.

Soția Güldal Mumcu împreună cu copiii săi Özge Mumcu Aybars și Özgür Mumcu, au lăsat garoafe în zona în care acesta a fost ucis și au aprins lumânări.

Cazul nu este încă elucidat

După 29 de ani, încă nu este clar cine sau ce organizație a comis asasinarea jurnalistului.

Într-un videoclip de pe YouTube, din mai 2021, liderul mafiei, Sedat Peker a spus că fostul șef al poliției și ministru Mehmet Ağar și fostul oficial de informații, Korkut Erken sunt responsabili pentru uciderea jurnalistului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.