sâmbătă, mai 11, 2024

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Numărul de noi infecții zilnice s-a apropiat de 45.000, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în țară, conform Bianet.org

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

„Ar trebui să ajustăm distanța socială știind că varianta Omicron se transmite ușor. Ar trebui să primim și vaccinuri de rapel la timp”, a scris ministrul Fahrettin Koca, pe Twitter.

Noile infecții zilnice au crescut rapid în țară în ultima săptămână, pe măsură ce Omicron se răspândește.

Potrivit cifrelor ministerului, 27.492 de pacienți cu Covid s-au recuperat și au fost efectuate 368.913 teste, ieri.

Vaccinare

91,77% din populația adultă a țării a primit cel puțin o doză de vaccin și 83,26% au primit cel puțin două doze.

Au fost administrate un total de 132,89 milioane de doze și 56,96 milioane de persoane au primit cel puțin o doză. Provinciile din estul și sud-estul țării, populate predominant de kurzi, au cea mai scăzută rată de persoane complet vaccinate.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.