duminică, mai 19, 2024

Criza economică din Turcia își spune cuvântul. Rație la alimente de bază

Piețele Cooperativelor de Credit Agricol au introdus cote de vânzare de o unitate pentru făină, ulei și zahăr și alte alimente de bază, conform portalului turcesc, Karar.

Vânzările de făină, ulei și zahăr pe piețele Cooperativelor de Credit Agricol au fost limitate la 1 unitate. 

Magazinele au afișat mesaje prin care anunță că turcii pot cumpăra doar o bucată din produsele de bază, pe motivul că stocurile nu sunt suficiente.

„Vrem să vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră, astfel încât toți clienții noștri să poată beneficia de produsele și reducerile noastre și pentru a preveni deficitul de alimente”, se arată în mesajul magazinelor.

Imagini cu mesajele afișate în magazine.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Bekir Pakdemirli a negat aceste informații.

„Nimeni din Turcia nu ar trebui să încerce să speculeze cu privire la stocurile de alimente în mod sintetic sau inutil”, a comentat ministrul.

În urma criticilor aduse guvernării turce, chiar și a protestelor, președintele turc a țintit principalul dușman care a dus țara în această situație, proprietarii de supermarketuri.

Astfel, prima soluție a lui Erdogan propusă cetățenilor a fost cumpărarea de la cooperativele de stat. În octombrie, împreună cu soția sa, președintele a vrut să dea exemplu și a mers la cumpărături la un magazin de stat, unde a umplut două coșuri de cumpărături cu fructe uscate, ravioli, chipsuri, nuci, sucuri, ciocolată, biscuiți, fursecuri și napolitane, fără elemente de bază necesare gospodăriei și care au atins prețuri astronomice precum: uleiul.( Citește întrega poveste AICI)

Președintele turc la cumpărături la cooperativa de stat.

Chiar și așa, conform cotidianul Sözcü, președintele a plătit 1002 de lire și 47 de kuruș, adică 480 de lei, aproape jumătate din salariu minim pe economie, care e în valoare de 2825.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.