luni, iulie 15, 2024

Apple a suspendat vânzările online în Turcia


Apple a suspendat vânzările online ale producției sale în Turcia, după ce lira a scăzut la un minim record, conform Ahval News.

Magazinele Apple au rămas disponibil pentru clienții din Turcia, dar nu au acceptat comenzi online pentru produse precum telefoanele mobile, computerele și ceasurile.

Cumpărarea online a produselor Apple a fost oprită.

Conform reporterii de la MacReport, care au vizitat magazinele Apple din Istanbul, turcii au făcut cozi în fața magazinelor. 

Angajații Apple a trebuit să iasă în fața magazinelor și să-i întrebe pe clienți motivul pentru care au venit. 

Dacă au venit să cumpere produse, le este refuzată intrarea. Dacă au venit pentru service la Barul Genius, li se permite intrarea.

Turcii stau la coadă pentru a putea intra în magazinul Apple, din Istanbul.

Clienților care vizitează magazinele fizice li s-a comunicat că vânzările se vor relua după stabilizarea cursului de schimb, însă odată cu reluarea, se pot aștepta la creșterea prețurilor.

Potrivit angajaților Apple din Turcia, cererea de produse Apple a fost foarte mare, iar  stocurile lor de articole au scăzut foarte mult.

Există o taxă de aproximativ 79% pe valoarea de import pentru produsele Apple vândute în Turcia. Această taxă este concepută pentru a sprijini vânzările mărcilor autohtone.

Lira turcă a scăzut la minime record față de dolar și euro, de când Banca Centrală a extins, joia, trecută o serie de reduceri de dobândă.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.