luni, aprilie 15, 2024

Apple a suspendat vânzările online în Turcia


Apple a suspendat vânzările online ale producției sale în Turcia, după ce lira a scăzut la un minim record, conform Ahval News.

Magazinele Apple au rămas disponibil pentru clienții din Turcia, dar nu au acceptat comenzi online pentru produse precum telefoanele mobile, computerele și ceasurile.

Cumpărarea online a produselor Apple a fost oprită.

Conform reporterii de la MacReport, care au vizitat magazinele Apple din Istanbul, turcii au făcut cozi în fața magazinelor. 

Angajații Apple a trebuit să iasă în fața magazinelor și să-i întrebe pe clienți motivul pentru care au venit. 

Dacă au venit să cumpere produse, le este refuzată intrarea. Dacă au venit pentru service la Barul Genius, li se permite intrarea.

Turcii stau la coadă pentru a putea intra în magazinul Apple, din Istanbul.

Clienților care vizitează magazinele fizice li s-a comunicat că vânzările se vor relua după stabilizarea cursului de schimb, însă odată cu reluarea, se pot aștepta la creșterea prețurilor.

Potrivit angajaților Apple din Turcia, cererea de produse Apple a fost foarte mare, iar  stocurile lor de articole au scăzut foarte mult.

Există o taxă de aproximativ 79% pe valoarea de import pentru produsele Apple vândute în Turcia. Această taxă este concepută pentru a sprijini vânzările mărcilor autohtone.

Lira turcă a scăzut la minime record față de dolar și euro, de când Banca Centrală a extins, joia, trecută o serie de reduceri de dobândă.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești