joi, aprilie 7, 2022

Apple a suspendat vânzările online în Turcia


Apple a suspendat vânzările online ale producției sale în Turcia, după ce lira a scăzut la un minim record, conform Ahval News.

Magazinele Apple au rămas disponibil pentru clienții din Turcia, dar nu au acceptat comenzi online pentru produse precum telefoanele mobile, computerele și ceasurile.

Cumpărarea online a produselor Apple a fost oprită.

Conform reporterii de la MacReport, care au vizitat magazinele Apple din Istanbul, turcii au făcut cozi în fața magazinelor. 

Angajații Apple a trebuit să iasă în fața magazinelor și să-i întrebe pe clienți motivul pentru care au venit. 

Dacă au venit să cumpere produse, le este refuzată intrarea. Dacă au venit pentru service la Barul Genius, li se permite intrarea.

Turcii stau la coadă pentru a putea intra în magazinul Apple, din Istanbul.

Clienților care vizitează magazinele fizice li s-a comunicat că vânzările se vor relua după stabilizarea cursului de schimb, însă odată cu reluarea, se pot aștepta la creșterea prețurilor.

Potrivit angajaților Apple din Turcia, cererea de produse Apple a fost foarte mare, iar  stocurile lor de articole au scăzut foarte mult.

Există o taxă de aproximativ 79% pe valoarea de import pentru produsele Apple vândute în Turcia. Această taxă este concepută pentru a sprijini vânzările mărcilor autohtone.

Lira turcă a scăzut la minime record față de dolar și euro, de când Banca Centrală a extins, joia, trecută o serie de reduceri de dobândă.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.