vineri, mai 3, 2024

Urmările crizei economice: 76 de sinucideri în 10 luni

Mai mult de 70 de persoane s-au sinucis în ultimele 10 luni din motive economice, a dezvăluit un raport elaborat de Partidul Democrat Popular (HDP), citat de Duvar English.

Potrivit raportului transmis Ministerului Muncii și Securității Sociale, 104 persoane au încercat să se sinucidă din motive economice între 1 ianuarie și 30 octombrie, din care 76 dintre ele au murit.

Raportul de 514 de pagini a inclus date privind încălcările drepturilor, crimele legate de muncă și greutățile suferite de lucrătorii din întreaga țară.

De asemenea, a furnizat informații cu privire la revendicările lucrătorilor care au fost implicați în greve, precum și cele ale lucrătorilor care au fost disponibilizați pentru sindicalizare.

În ultimele 10 luni, muncitorii au încercat să organizeze greve de 60 de ori, dintre care 18 au avut loc. În același interval de timp, forțele de securitate au împiedicat cel puțin 99 de comunicate de presă sau proteste și au reținut 1.460 de lucrători.

Un total de 1.847 de lucrători au murit din cauza crimelor legate de muncă și 1.436 de lucrători au suferit răni din cauza neglijenței în mediul lor de muncă, se arată în raport, adăugând că au avut loc cel puțin 1.801 de încălcări ale drepturilor și că, în medie, lucrătorii au organizat 19 proteste pe lună. 

Șomajul și sărăcia au înregistrat o creștere bruscă în Turcia, în principal din cauza prăbușirii lirei. Creșterea prețurilor la alimente este atât de extremă încât unii cumpărători nu își pot permite alimente de bază.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.