duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Casa unui activiste de mediu, incendiată înaintea protestului ei împotriva pisciculturii abuzive

Casa unei activiste a fost incendiată cu câteva ore înainte ca ea să fie programată să facă o declarație publică pentru a protesta împotriva  pisciulturii abuzive practicate cu acceptul  statului, conform Duvar English.

Casa activistei de mediu, artista Gökçe Erhan a fost incendiată în provincia Trabzon, de pe malul Mării Negre, cu câteva ore înainte ca ea să facă o declarație publică de protest împotriva pisciculturii abuzive.

„Îmi pot reconstrui casa arsă, dar nu o putem aduce înapoi odată ce pierdem marea”, a spus Erhan într-o conferință de presă pe care a susținut-o în lacrimi.

Pescuitul abuziv de pește din Marea Neagră de către stat va afecta grav veniturile familiilor care își câștigă existența din pescuit, adăugând că va crea și poluare vizuală care va afecta negativ turismul local.

„Peștii mici de mare vor fi amenințați pentru că vor deveni hrană pentru peștii din ferme, ceea ce va amenința cultura locală de hamsii”, a spus Erhan.

Artista deschisese anterior o expoziție de pictură în ulei într-o groapă de gunoi pentru a atrage atenția asupra gestionării proaste a deșeurilor din orașul ei.

Jandarmeria a demarat o anchetă privind incendiere deoarece sursa flăcărilor a rămas nedeterminată, în timp ce artista a spus că a auzit un zgomot din spatele casei înainte de izbucnirea incendiului.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.