duminică, septembrie 8, 2024

Proteste după tragedie: O rezidentă a murit într-un accident rutier după 36 de ore de lucru

O tânără rezidentă a murit într-un accident rutier după ce a ieșit dintr-o tură de 36 de ore de la spitalul județean din Ankara, conform Kronos34.com

Rümeysa Berin Șen, asistent clinici de ginecologie din spitalul județean din Ankara, în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața, pe 23 octombrie, după ce a adormit la volan și intrat într-un camion.

Rezidenta a fost înmormântată în Alaplı, din provincia de la malul Mării Negre, Zonguldak. Tatăl ei, închis de cinci ani pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, a aruncat pământ peste mormântul fiicei sale cu cătușe, conform kayseriolay.com

Murat Șen, fost decan al unei universități închise de guvern, a fost adus cu 20 de jandarmi și i-a fost permis să stea doar două ore la mormânt.

Protest: „Nu este accident, ci crimă”

Colegii tinerei au protestat în fața spitalului, pe 25 octombrie, criticând orele de lucru la care rezidenții sunt expuși în mod abuziv.

Aceștia au scandat „Nu pot fi ture de 36 de ore”, „Turele de 36 de ore sunt crimă”, „Doctorii obosiți mor”, alături de afișul cu poza tinerei.

În calitate de președinte TTB,  Șebnem Korur Fincancı a anunțat faptul că mai multe conferințe de presă, sub sloganul „Nu este accident, ci crimă”, vor avea loc în toată Turcia.

 „Facem apel la toți medicii și asistenții din toată țara pentru a comemora colega și pentru a ne revendica drepturile în data de 25.10.2021, luni, la 12.30”, a scris Fincancı.

Cazul lui Rümeysa Berin Șen, care a murit epuizată din cauza muncii nu este unul individual, fiind cunoscut faptul că rezidenții și doctorii noi sunt supuși la mai multă muncă decât cei în vârstă.

Deși instituțiile de stat au făcut un apel împotriva mobbingului, lucrurile în spitale au rămas neschimbate.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.