sâmbătă, mai 4, 2024

Istanbul: U sau M? Simbolul de la metrou stârnește dezbaterile


O postare pe rețelele sociale a ministrului transporturilor și infrastructurii a declanșat o nouă dezbatere cu privire la semnul pentru stațiile de metrou din Istanbul, conform presei turcești.

Ministrul Adil Karaismailoğlu a distribuit o fotografie a unui „U” mare în locul unui „M” tradițional la noua linie de metrou care leagă Aeroportul Istanbul de cartierul Gayrettepe. 

Karaismailoğlu și-a clarificat postarea pe rețelele sociale în comentariile publicate de mass-media, insistând că semnul va fi ridicat pe toate noile stații de metrou construite de ministerul său.

„Alții vor doar să gestioneze percepția publică, fără a face nimic. Acesta este motivul pentru care au fost criticați”, s-a apărat ministrul.

Cu privire la întrebarea dacă ar provoca confuzie pentru oamenii noi în oraș, ministrul a spus că „metrou” era deja scris sub gigantul U plasat pe semn.

Anterior, purtătorul de cuvânt al municipalității, Murat Ongun, a scris pe Twitter că semnul metroului pentru Istanbul a fost „M” din 1992 și că va rămâne așa. 

De la ce vine U?

Tradiționalul „M” de la metrou este schimbat cu „U” de la „ulaștırma” care înseamnă transport în limba turcă.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.