joi, mai 2, 2024

Declarații halucinante! Propunerea de otravirea a deținuților: „Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar”

O conversație pe Clubhouse a făcut furori pe rețele de socializare, după afirmațiile în care s-a propus otrăvirea deținuților, conform Euro News.

Într-o cameră deschisă pe platforma de socializare, Clubhouse, de către Furkan Bölükbașı, un asistent de cercetare de la Universitatea Marmara, alături de alți membri ai filialei AK Tineret, au discutat despre oportunitatea de a otravii oamenii din închisoare

„De ce statul le dă mâncare din taxele mele. Să nu îi mai hrănim. Să-i lăsăm să se mănânce unii pe alții precum câinii înfometați. Să se sacrifice unii pe alții. Să se gătească și să se mănânce. Ce ne pasă nouă. Trebuie să-i determinăm total”, a spus Mustafa Aydin, unul dintre participanți.

„Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar. Ar trebui să amestece otravă cu mâncarea lor”, a adăugat Akif Şukur, un alt membru.

„Jur că aș avea grijă de familia acelui doctor. Ar trebui să tăiem și fondurile. Nu ar trebui să consumăm pentru asta prea mult din taxe”, a spus Dragos, un inițiator al conversației.

În utlima vreme, aceasta temă a mai fost abordată și de alți susținătorii a partidului AKP, de la conducere. Adepții lui Erdoğan au folosit frecvent discursuri de ură în diferite medii.

Un alt exemplu, este un jurnalist pro guvern care a afirmat că adepții mișcării Gülen ar trebui să fie masacrați imediat.

„Ar fi otravă pentru șoareci irosită.Chiar și otravă pentru șobolani își are folosul. Scapă de șobolani pentru că sunt dăunători. Toți acei criminali ar trebui să fie masacrați imediat, chiar acum! Ar trebui executate de statul nostru. Statul nostru”, a declarat jurnalistul Fatih Tezcan, pe 10 august,într-o emisiune live pe YouTube.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat adepții mișcării Gülen, încă din  2013, iar mai mulți cetățeni au fost condamnați arbitrat pe motiv că ar fi adepții unei organizații teroriste.

Peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.