vineri, mai 3, 2024

Turcia: 66 de persoane anchetate pentru postări pe rețelele sociale despre incendii

66 de persoane au fost anchetate în urma postărilor lor pe rețelele de socializare cu privire la incendiile sălbatice care au devastat coasta de sud și de vest a Turciei, potrivit unui comunicat al Comandamentului Jandarmeriei Provinciale din Antalya, citat de Turkish Minutes.

Comandamentul de jandarmerie a anunțat că ancheta celor 66 de persoane a fost lansată pe baza „patrulării online” de către unitatea sa de infracțiuni cibernetice și în cooperare cu Procuratura șefă din Antalya.

Unitatea pentru infracțiuni cibernetice a examinat 1.742 de conturi de socializare și 1.347 de pagini web. Cele 66 de persoane care au fost identificate cu privire la acuzațiile de incurajare a urii și a dușmăniei în societate și de insultare a națiunii turce, a Republicii Turce și a organelor de stat, pe lângă insultând președintele. De asemenea,  a fost solicitată și o interdicție de acces pentru 17 site-uri de știri.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan și guvernul său s-au confruntat cu critici dure cu privire la pregătirea inadecvată pentru incendiile de mare amploare, care până acum au luat viața a nouă persoane.

Săptămâna trecută, procurorii turci au lansat, de asemenea, o anchetă asupra utilizatorilor de pe social media care au distribuit și au susținut o campania #HelpTurkey, prin care cetățenii cereau asistență internaționale pentru combaterea incendiilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.