vineri, mai 3, 2024

Istanbul: O femeie a devenit medic la 74 de ani

O pensionară obținut diploma de la Facultatea de Medicină Cerrahpașa a Universității din Istanbul la vârsta de 74 de ani, conform Hurriyet Daily News.

Nimet Suner Torun, care a trebuit să renunțe la educația sa după ce s-a căsătorit, a absolvit medicina la vârsta de 30 iunie.

„A deveni medic a fost visul meu din copilărie. Odată ce te hotărăști cu privire la ceva, urmează succesul ”, a subliniat femeia.

 Torun a urmat prima oară facultatea în 1964, dar s-a căsătorit când era la al treilea an de studii.Datorită slujbei soțului ei, au trebuit să se mute din Istanbul și au petrecut ceva timp în provinciile anatoliene, din cauza căreia a trebuit să-și întrerupă educația.

„Când ne-am întors la Istanbul, am aflat că am fost expulzată de la universitate, deoarece nu am participat la nicio lecție”, a menționat acesta.

După ce a lucrat ca angajată a băncii timp de peste trei decenii a ieșit la pensie ca să aibă grijă de nepoți. Cu toate acestea, faptul că nu putea deveni medic întotdeauna a deranjat-o.

Când a auzit știrile la televizor că studenții bătrâni care au renunțat și-au putut continua educația la facultatea de medicină a universității, s-a grăbit să se înscrie în programul de doctorat.

„Ceilalți studenți au fost șocați să mă vadă. Chiar și profesorii au crezut că sunt academician la universitate. Vreau să servesc oamenii din provinciile anatoliene. Eu sunt pregătită pentru munca. Voi merge oriunde îmi va trimite statul. ”, a spus femeia.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.