sâmbătă, mai 4, 2024

De neratat pentru turiști: Un portret rar al lui Suleyman Magnificul expus în Istanbul

Un portret rar al lui Suleiman I, cel mai îndelungat sultan otoman cunoscut sub numele de Suleyman Magnificul a fost expus în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Edilul Istanbulului, İmamoğlu a anunțat că două portrete foarte valoroase vor fi expuse într-un muzeu de artă, care este în prezent în construcție în șantierul istoric Haliç.

Primarul le-a arătat portretul reporterilor în timpul unei inaugurări la sala de expoziții temporare a clădirii municipalității din cartierul Saraçhane din Istanbul.Tablouri fiind o donație către municipalitatea din Istanbul de către un cetățean anonim care a cumpărat opera de artă la o licitație din Londra.

Pictura sultanului care a condus Imperiul Otoman timp de aproape o jumătate de secol a făcut parte din colecția familiei din Franța încă din secolul al XIX-lea.

Portretul a fost oferit colecționarilor în licitații live începând de la 80.000 de lire sterline (110.000 de dolari) la renumita casă de licitații Sotheby’s, dar prețul de vânzare aproape s-a triplat, ajungând la 350.000 de lire sterline (481.000 de dolari) în final.

Potrivit unor experți de artă de seamă, pictura deschide o fereastră către o narațiune a schimburilor artistice dintre Veneția și otomani în anii 1530.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.