miercuri, mai 15, 2024

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Aproximativ 13,2 la sută dintre susținătorii Partidului pentru Justiție și Dezvoltare (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, au declarat că vor vota pentru alte partide în următoarele alegeri, după dezvăluirile mafiotului turc despre relațiile dintre stat și mafie, relatează Turkish Minutes. 

Potrivit sondajului Centrului pentru Studii Socio-Politice de Teren, realizat în 16 provincii din regiunile estice și sud-estice ale Turciei și constând în interviuri față în față cu 1.064 .

La întrebarea: „Afirmațiile lui Sedat Peker pe rețelele sociale vă afectează preferințele partidului în calitate de alegători? ”, 4,2 la sută au răspuns cu:„Am decis să schimb partidul”.

 13,2 la sută dintre alegătorii AKP, în timp ce 42 la sută din principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) și 38,3 la sută dintre susținătorii Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd au răspuns la aceeași întrebare cu „Am decis să susțin în continuare partidul pentru care am votat ”, potrivit sondajului.

La întrebarea care este principala problemă a Turciei, 54,6 la sută dintre participanți au răspuns „criză economică / șomaj”, în timp ce 17,6 la sută au spus „problema kurdă”, 5,6 la sută au spus „mediul de conflict / violență” și 4,9 au spus „situația actuală a sistemul juridic.”

Rezultatele au arătat, de asemenea, că 62,8% dintre respondenți au considerat că sistemul prezidențial executiv, care a fost adoptat în Turcia cu 51,4% din voturi la un referendum din aprilie 2017, a fost „nereușit”, în timp ce doar 16,3% au spus că sistemul a fost „ de succes.”

În 2018, Turcia a trecut de la un sistem parlamentar de guvernare la un sistem prezidențial executiv, care l-a ajutat pe Erdoğan și AKP să fie puterea dominatoare.

Potrivit sondajului, 65% dintre cei interogați au spus că țara trebuie să organizeze alegeri rapide.

Sedat Peker, șeful unuia dintre cele mai puternice grupuri mafiote din Turcia, care a fost odată un susținător ferm al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a stabilit de la începutul lunii mai agenda politică a țării prin videoclipuri pe care le postează pe YouTube.

Șeful mafiei a acuzat foști și actuali oficiali guvernamentali și rudele acestora de corupție, trafic de droguri, viol și crimă, printre alte infracțiuni.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.