duminică, mai 19, 2024

Istanbulul se confruntă cu un posibil focar de holeră din cauza snotului de mare excesiv

Snotul de mare excesiv din Marea Marmara ar putea provoca un focar de boli infecțioase, în special holera, în Istanbul, conform specialiștilor, citează Duvar English.

Inginerul Bülent Șık a atras atenția asupra unui tip de poluare cauzat de o reproducere excesivă a microangelor și de o creștere a temperaturii apei mării, mucilagiul care sufoca Marea Marmara din Turcia ar putea declanșa un focar de holeră.

„Dinoflagelatele care sunt prezente în multe mări ale lumii și care sunt probabil prezente în Marea Marmara creează un mediu care conține microbul holerei. Aceste descoperiri ne impun să luăm în considerare faptul că mucilagiul răspândit în zone întinse ar putea duce la focare de boli contagioase.”, a explicat Șık.

Expertul a menționat că autoritățile locale care deversează apele uzate în Marea Marmara ar trebui să pună capăt practicii.Analiza expertă a mucilajului este, de asemenea, necesară rapid, adăugând că va fi un proces extins, consumator de timp și laborios.

„Ministerul Sănătății ar trebui să își mărească frecvența analizelor de apă pentru a verifica posibilele boli, în primul rând holera”, a adăugat Șık.

De asemenea, expertul a cerut municipalității din Istanbul să producă o hartă a riscurilor orașului în colaborare cu agențiile de stat, iar toate activitățile de vânătoare ar trebui să fie oprite până la o notificare ulterioară pentru protejarea biodiversității.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.