vineri, mai 3, 2024

Turcia: Mai mult de 13.000 de minori au fost căsătoriți

Un total de 13.740 de copii au fost căsătoriți în Turcia în 2020, iar 95% dintre ei sunt fete, conform unui raport al municipalității metropolitane din Istanbul, citat de Duvar English.

De ziua naționale a copiilor din Turcia, primăria a publicat un raport despre situația minorilor care sunt căsătoriți forțat.

Conform raportului, din cei 22,7 milioane de copii din Turcia, 17% dintre ei locuiesc la Istanbul, ceea ce înseamnă  3,9 milioane.

Astfel, doar în Istanbul, 807 de copii cu vârste cuprinse între 16-17 ani au fost căsătoriți anul trecut.

În 2020, Partidul pentru Justiție și Dezvoltare (AKP) aflat la guvernare a pregătit chiar un proiect de lege „căsătorește-te cu violatorul tău” care urmărea să permită bărbaților acuzați de relații sexuale cu fete să evite pedeapsa dacă se căsătoresc cu victimele lor. Urmând ca AKP să retragă proiectul după ce stârnit critici.

Vârsta legală a căsătoriei în Turcia este de 18 sau 17 ani cu acordul părinților. În circumstanțe despre care se spune că sunt „excepționale”, minorii se pot căsători la 16 ani, sub rezerva aprobării instanței.

Cu toate acestea, se crede că prevalența căsătoriilor copiilor este chiar mai mare decât cea arătată de statistici, datorită majorității căsătoriilor copiilor care au loc în sfera căsătoriilor religioase neoficiale și, prin urmare, nu sunt înregistrate.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.