vineri, mai 3, 2024

Un consilier pro-Erdogan reținut, după ce a fost filmat folosind droguri într-o mașină de lux

Consilierul unui parlamentar din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia a fost reținut după ce a apărut într-un videoclip în timp ce  trăgea cocaină pe nas, într-un automobil de lux, relatează Duvar English.

O declarație a Departamentului de Poliție din Ankara a declarat, vineri, că Kürșat Ayvatoğlu a fost reținut și că a fost lansată o anchetă asupra acestuia.

Kürșat Ayvatoğlu ar fi consilierul vicepreședintelui AKP și al deputatului din Izmir, Hamza Dağ. Cu toate că Muhammad Doğan, un alt consilier Dağ a negat afirmațiile, aceștia se  fotografiaseră cu o săptămână în urmă.

“Era zahăr pudră”

În apărarea sa, Ayvatoğlu a confirmat că persoana din videoclip era el, dar a negat că filmările sunt noi și că substanța albă văzută este cocaină.

„Este zahăr pudră. Ne distram ca un grup de prieteni ascultând muzică și ne prefăcem că folosim droguri. Nu eram conștient că sunt înregistrat. Sunt victima aici. Am fost șantajat. Voi depune o plângere împotriva acestui lucru „, s-a apărat Ayvatoğlu, susținând că persoana care a distribuit videoclipul caută beneficii financiare în schimbul ștergerii înregistrărilor privind consumul de cocaină.

Între timp, polițiștii i-au reținut pe ceilalți indivizi văzuți în videoclip ca parte a anchetei. Aceștia au confirmat că substanța era cocaină și că a fost furnizată de Ayvatoğlu, care a fost reținut din nou pe 28 martie, în urma mărturiilor celorlalți suspecți.

Utilizatorii Twitter au batjocorit remarcile lui Ayvatoğlu, iar hashtagul „zahăr pudră” a ajuns viral alături de  hastagul„Pablo Escobar”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.