joi, mai 2, 2024

Povestea incredibilă a unei femei în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată și nu poate primi tratament

O femeie din provincia sud-estică Mardin, în vârstă de 87 de ani, care nu a avut buletin niciodată are nevoie de ajutor pentru a putea primi tratament, relatează presa turcească. 

Șemse Yașar s-a căsătorit religios în urmă cu 67 cu Ali Dursun, cu care a avut 4 copii, iar primii doi au fost trecuți pe numele fratelui lui Ali, iar următorii doi pe numele celuilalt frate.

Veysi Dursun, fiul cel mare al lui Șemse, care este bolnavă de cataractă, a afirmat că familia a aflat abia  în spital că mama sa nu are carte de identitate.  

„Eu am 63 de ani. Mama mea are 87 de ani. Nu a avut niciodată o carte doveditoare de  identitate până acum. Suntem 4 frați. Nu am știut acest lucru până când am fost adulți.Am dus-o pe mama la spital acum 2 ani și atunci am aflat că nu are buletin. Avem dificultăți în a lua medicamente. Vreau ca autoritățile să ne ajute în acest sens „, povestește fiul femeii. 

Șemse Yașar care poate vorbi numai kurdă, a explicat situația cu ajutorul lui Bedriye Dursun, unul dintre cei 33 de nepoți ai ei.

„Bunica mea vrea un buletin. Nu a mers niciodată la spital până în ultimii 2 ani. Dar acum are diferite boli. Are cataractă. Nu vede bine. Prin urmare, are nevoie de noi. Vrea să aibă o carte de identitate și să fie tratată în spital.” a spus tânărul.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.