luni, mai 6, 2024

Jurnalist condamnat la 7 luni pentru o postare pe Twitter

Un tribunal turc l-a condamnat pe jurnalistul Hakan Aygün la șapte luni de închisoare pentru o postare pe rețelele de socializare, conform ahval.news

Aygün a primit o pedeapsă cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de „incitare la dușmănie sau ură” și „insultare a valorilor religioase” în urma unei postări pe Twitter, din martie 2020, în care s-a amuzat de acțiunea de ajutor a pandemiei guvernamentale, citind cu un verset repetat în Coran.

„Draga mea țară. Am primit prima mea pedeapsă cu închisoarea pentru un tweet care nu poate fi determinat dacă este al la meu, în ciuda unei hotărâri pronunțate de Curtea Constituțională”, a scris jurnalistul.

Aygün a fost reținut pentru postarea de pe Twitter, pe 2 aprilie 2020, urmân să fie eliberat în mai. 

Jurnalistul a dus o plângere la Curtea Constituțională, care a decis anul trecut că drepturile lui Aygün au fost încălcate și că i se vor plăti 40.000 de lire (5.334 dolari) în daune.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.