joi, aprilie 15, 2021

Deputatul pro-kurd reținut când se pregătea de rugăciunea de dimineață a fost eliberat

Deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost eliberat, după ce poliția l-a reținut din camera partidului său din parlament, la începutul zilei de 21 martie, în timp ce se pregătea pentru rugăciune de dimineață, conform Duvar English.

Conform declarațiilor oficialilor HDP, deputatul era în pijamale și papuci atunci când poliția l-a reținut, chiar înainte de rugăciunile de dimineață. Nu i s-a permis să-și schimbe hainele, să-și termine rugăciunea și nu i s-a dat mască. 

Detenția sa a venit după apelul liderului MHP Devlet Bahçeli de a-l scoate din sediul, după ce a petrecut patru nopți în parlament pentru a protesta împotriva ridicării imunității.

După ce a fost eliberat, Gergerlioğlu a împărtășit o poză cu fiului său.

„Unde rămăsesem?” în semn de victorie.

Protestul continuă

Deputatul pro-kurd a anunțat că va continua protestul la sediul partidului HDP, unde va nopții până la decizia Curții Constituționale.

Ce s-a întâmplat?

Deputatul pro-kurd și activistul, Ömer Faruk Gergerlioğlu a dormit timp de patru zile în parlament în semn de protest, după ce pe 17 martie, a fost citită decizia de ridicare a imunității. 

Pe de altă parte, în aceeași zi, Procuratura Generală a cerut Curții Constituționale desființării partidului pro-kurd, HDP, din care face parte și Gergerlioğlu.

Curtea Supremă a aprobat, pe 19 februarie, condamnarea lui Gergerlioğlu cu doi ani și șase luni ‘pentru propaganda teroristă’ prin rețele de socializare.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.