marți, aprilie 12, 2022

Două tinere, victime ale conflictele din Siria, au primit picioare protetice în Turcia

Două tinere victime ale conflictelor din Siria au primit picioare protetice, relatează Daily Sabah.

Mariam Aliomar, în vârstă de 20 de ani, și sora ei, Majidah, în vârstă de 14 ani își pot relua viețiile  după șapte ani de la un atac al forțelor regimului asupra unei stații de autobuz din Aleppo, Siria, care le-a lăsat fără picioare.

Mariam a povestit că este fericită că piciorul protetic îi permite să facă lucruri pe cont propriu.

 „Viața fără această proteză a fost o provocare și acest tratament mă va ajuta să răspund nevoilor mele”, afirmă fata.

Pentru Majidah, cel mai mult o bucură că poate să se întoarcă la jocuri și să se distreze cu prietenii ei la școală.

Tinerele se bazau pe cârje pentru a merge după ce s-au stabilit în Gaziantep, în sudul Turciei, împreună cu părinții și alți frați.

Pe fondul atrocităților crescânde din războiul civil care a început în Siria de la începutul anului 2011, Turcia și-a deschis granițele sirienilor care fug de brutalitățile regimului Assad. Turcia găzduiește astăzi aproximativ 3,6 milioane de refugiați sirieni, cea mai mare parte a oricărei țări din lume.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.