sâmbătă, aprilie 27, 2024

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Procuratura specială din Kosovo a acuzat trei oficiali pentru deportarea a șase profesori turci în martie 2018, raportează exit.al

Un comitet parlamentar kosovar care investighează arestarea și deportarea a constatat 31 de încălcări ale regulilor serviciului secret și poliției din Kosovo. De asemenea, a concluzionat că întreaga operațiune secretă era ilegală și neconstituțională.

Acuzațiile se referă la deportarea ilegală a celor șase profesori, care ulterior au fost condamnați la 56 de ani de închisoare de către o instanță turcească sub acuzația de terorism. 

Serviciul de informații al Kosovo a deportat ilegal șase cetățeni turci, potrivit ziarului The Times, aceștia au fost arestați în urma  ordinelor  venite de la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, prin intermediul președintelui Republicii Kosovo, Hashim Thaci. 

Cei șase cetățeni turci,  erau în mod legal în Kosovo și au fost urmăriți de  Ankara pentru presupuse legături cu mișcarea inspirată de Fethullah Gulen.

Președintele Turciei descrie mișcarea Gulen drept organizație teroristă și o învinovățește pentru lovitură de stat în Turcia din 2016. Gulen, autoexilat în Pennsylvania din SUA, insistă că nu are nimic de-a face cu acest eveniment.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org