duminică, mai 5, 2024

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Un contrabandist de arme, care de la începutul războiului civil sirian a apărut în mod repetat ca fiind în legătură cu agenția de informații din Turcia, a murit într-un accident de trafic suspect, conform Turkish Minutes.

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui  să fie relatată în presa din Turcia.

Pe 10 februarie 2021, un autoturism s-a ciocnit cu un camion, în jurul orei 21:00, pe drumul dintre Konya și Karapınar, lângă satul Merdivenli. În urma accidentului trei oameni au murit, iar alți cinci s-au rănit.

Șoferul camionului, Mustafa Usta, a fost eliberat după ce a fost audiat de poliție, iar cadavrele au fost trimise în provincia Hatay, la granița siriană a Turciei, și îngropate fără prea multă fanfară.

Topalca avea o  condamnare de 12 ani de închisoare și rămâne un mister cum a putut să călătorească liber în interiorul țării. Numele lui Topalca a fost implicat într-o serie de controverse, cum ar fi atacurile teroriste violente din Turcia, transporturile de arme către Siria și furnizarea de gaze către grupurile radicale.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.