sâmbătă, mai 11, 2024

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices


15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România. 

Cei 15 finaliști din 10 orașe ale țării urmează să își încarce videoclipurile pe site-ul competiției până pe 12 februarie 2021, iar ulterior juriul profesionist va decide câștigătorii pentru fiecare categorie. 

Pe 13martie, într un spectacol special de pe canalul de YouTube IFLC România, vor putea fi văzuți toți câștigătorii Golden Voices 2021. 

Aceștia vor primit medalii și premii în bani, după cum urmează: Medalia de aur, 2000 lei; Medalia de argint, 1500 lei; Medalia de bronz, 1000 lei, Mențiuni, 500 lei. 

Mai mult, elevii care obțin premii în cadrul acestui concurs au șansa de a fi invitați de către echipa de organizare a International Festival of Language and Culture (IFLC) să reprezinte România, cu tot ce înseamnă cultură, costume, tradiții și dansuri, la festivaluri din diferite țări.

 ,,Mă bucur că și la ediția din acest an a competiției Golden Voices au participat mulți elevi, din 32 de orașe,  chiar dacă ne aflăm într-o perioadă dificilă, determinată de pandemie. Competiția se desfășoară online și a adus laolaltă multe voci speciale, mulți elevi talentați. Așteptăm cu interes finala pentru a premia cele mai bune voci și pentru a vedea un spectacol de neuitat,, a declarat Mehmet Kutay, reprezentantul Lumina Instituții de Învățământ. 

Concursul Golden Voices organizat de către Lumina Instituții de Învățământ, Asociația pentru Dialog și Valori Universale și Centrul de Educație Lumina, a ajuns deja la a XIX a ediție și se desfășoară în două secțiuni, Concursul de Interpretare Vocală în limbă maternă / străină, respectiv Concursul de Interpretare în limba turcă.

Lupta pentru intrarea în marea finală a fost intensă, în semifinale intrând 60 de candidați din totalul celor 120 înscriși initial în competiție. 

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.