sâmbătă, februarie 20, 2021

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici abandonate din Șanlıurfa, din sud-estul Anatoliei, relatează Gazete Duvar.

Adjunctul Partidului Democrat al Popoarelor Pro-Kurde (HDP), Garo Paylan a criticat  mai ales actul de  ofensă  al  bucătarului la adresa  ruinelor.

”Nu știu ce să spun. Rușine!” scrie Paylan, într-o postare pe Twitter.

Un localnic i-a răspuns lui Paylan cu mai multe fotografii ale structurii, adăugând că au încercat să adune sprijinul public pentru a salva biserica fără rezultat.

Mai mult, biserica armeană Germuș, din secolul al XIX  lea,  de la abandonarea sa, a devenit un loc de întâlnire pentru turci.

„Vânătorii de comori au distrus acest loc. Acum, oamenii vin aici să bea sau să facă grătare pentru kebab”, explică Übeyit İnci, rezident al cartierului Dağyanı, îndemnând statul să refacă rapid structura veche.

Bisericile vechi  din toată Turcia au aceeași soartă,  întrucât populațiile minoritare scad în toată țara după înființarea republicii în 1923.

Turcia: Avocata și activista Eren Keskin a fost condamnată la închisoare sub acuzații de terorism

Activista pentru drepturile omului și avocata Eren Keskin alături de alți trei jurnaliști au fost condamnați, pe 15 februarie, la închisoare sub acuzații de terorism, conform presei turcești.

Turcia pune în pericol uigurii: “Le este frică de brațul lung al unui stat chinez din ce în ce mai prosper și mai...

Turcia a semnat primul său tratat de extrădare cu China în 2017, document care așteaptă acum ratificarea în parlament iar uigurii se...

Bătrână chemată să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan: „Mi-e foame!”

O bătrână a fost chemată de oficiali turci să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan că îi e foame, în timpul unei vizite oficiale în provincia estică, Elazig, conform Gazete Duvar.

Turcia:O fetiță de cinci ani a murit de cancer fără să-și poată vedea tatăl

Turcia:O fetiță de cinci ani a murit de cancer fără să-și poată vedea tatăl

Imamul de la Hagia Sophia cere schimbarea Constituției: “Turcia trebui să revină la setările sale inițiale”

Imamul principal de la Hagia Sophia a cerut eliminarea din Constituția Turciei a principiului laicității, inspirat de la francezi, o formă mai puțin ”libertară” a conceptului de laicism

Turcia:Începerea școlii față în față amânată din cauza vremii nefavorabile

Turcia a amânat începerea școlii din 15 februarie, în 18 orașe inclusiv Istanbul din cauza ninsorii abundente,

Turcia va relaxa treptat măsurile COVID-19, începând cu luna martie

Turcia a susținut că va începe un proces de normalizare treptată începând cu luna martie, în funcție de numărul de infecții COVID-19,...

Noi reguli în Turcia: Vânzarea de țigări, mobilier și electronice vor fi interzisă

Ministrul Comerțului a anunțat noi reguli pentru comercianții pentru a proteja antreprenorii locali, informează T24.com.tr