vineri, martie 29, 2024

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Directorul de la Freedom House a vorbit într-un interviu acordat pentru  Financial Times despre  ilegalitățile pe care Turcia le-a făcut, printre care și expulzarea cetățenilor turci din diferite țări care sunt dependente de Ankara pentru finanțare, sprijin politic sau umanitar, citează Stockholm Center For Freedome.

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

În diferite cazuri, Grupul de lucru al ONU pentru detenția arbitrară (WGAD) a concluzionat că arestarea, detenția și transferul forțat în Turcia a resortisanților turci au fost arbitrare și încalcă normele și standardele internaționale ale drepturilor omului.

„Turcia a făcut predări ilegale din mai multe țări în ultimii șase ani , mai multe decât oricare altă țară din lume. Mesajul este că Turcia își face propriile reguli și își va croi propriul spațiu în funcție de propriile preferințe, indiferent de ceea ce ar putea spune normele sau legile internaționale, la fel ca marile puteri”, remarcă Schenkkan.

Guvernul turc este acuzat că s-a angajat în practica sistematică a răpirilor extrateritoriale sponsorizate de stat și a returnărilor forțate în Turcia, pentru cel puțin 100 de resortisanți turci din mai multe state, inclusiv Afganistan, Albania, Azerbaidjan, Afganistan, Cambodgia, Gabon, Kosovo, Kazahstan, Liban.

Concedieri. Arestări. Tortură

După 15 iulie 2016, când a avut loc tentativă de lovitură de stat eșuată din Turcia.  Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați după puciul eșuat din 2016, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).