miercuri, mai 8, 2024

Turcia: 196 de infectați cu COVID-19 au murit într-o zi

Turcia a înregistrat un număr record de 196 de decese, sâmbătă, când țara a început prima carantină de weekend din mai, conform Ahval News.

Decesele provocate de COVID-19 în țară s-au dublat în mai puțin de trei săptămâni, în timp ce infecțiile zilnice, înregistrate, sâmbătă, sunt clasate printre cele mai mari cifre înregistrate în lume.

Luna trecută, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunțat o carantină în timpul săptămânii și blocaje totale în weekend într-un efort de a opri răspândirea COVID-19.

Între timp, Reșat Bahat, președintele Asociației Turce a Spitalelor Private și Instituțiilor de Sănătate a declarat că incapacitatea spitalelor private de a face față numărului crescând de cazuri a dus la asociere cu spitalele public.

„Vorbesc despre o naționalizare temporară (a spitalelor). Am făcut sugestia stimatului nostru ministrul sănătății”, a declarat Reșat Bahat.

Bahat a continuat spunând că 70 la sută din personalul medical nu a fost informat cu privire la situația actuală a pandemie și  au fost forțați să lucreze de cinci ori mai mult decât încărcătura lor obișnuită.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...