miercuri, ianuarie 13, 2021

Medicii din Istanbul solicită carantină totală:” Pierdem 200 de oameni în fiecare zi “

Medicii cer o carantină completă completă urgentă de cel puțin două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului, conform Ahval News.

Șeful Camerei de Medicină din Istanbul (İTO), doctorul Pınar Saip a făcut declarații vineri, despre situația actuală a Turciei, subliniind că  63 de lucrători în domeniul sănătății au murit în urma infectării cu COVID-19, în noiembrie.

„Pierdem 200 de oameni în fiecare zi din cauza unei boli care pot fi prevenite, ceea ce este tragic. Dacă nu putem rămâne în picioare, această pandemie nu va putea fi gestionată” , a afirmat doctorul.

17 doctori decedați 

Pe 6 decembrie, Asociația Medicală Turcă (TTB) a anunțat că 63 de lucrători din domeniul sănătății au murit din nou de coronavirus (COVID-19) în Turcia în noiembrie 2020.

„Suntem pe moarte. Am pierdut 63 de lucrători din domeniul sănătății, dintre care 17 erau medici, din cauza COVID-19 în noiembrie”, a declarat TTB, pe Twitter.

Mai mult, în urma unei reuniuni a Consiliului consultativ științific al coronavirusului vineri, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că numărul cazurilor active a crescut.

 „Creșterile din provinciile Istanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraș și Denizli prezintă un risc pentru toată Turcia”, a declarat Koca.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.