joi, aprilie 25, 2024

Medicii din Istanbul solicită carantină totală:” Pierdem 200 de oameni în fiecare zi “

Medicii cer o carantină completă completă urgentă de cel puțin două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului, conform Ahval News.

Șeful Camerei de Medicină din Istanbul (İTO), doctorul Pınar Saip a făcut declarații vineri, despre situația actuală a Turciei, subliniind că  63 de lucrători în domeniul sănătății au murit în urma infectării cu COVID-19, în noiembrie.

„Pierdem 200 de oameni în fiecare zi din cauza unei boli care pot fi prevenite, ceea ce este tragic. Dacă nu putem rămâne în picioare, această pandemie nu va putea fi gestionată” , a afirmat doctorul.

17 doctori decedați 

Pe 6 decembrie, Asociația Medicală Turcă (TTB) a anunțat că 63 de lucrători din domeniul sănătății au murit din nou de coronavirus (COVID-19) în Turcia în noiembrie 2020.

„Suntem pe moarte. Am pierdut 63 de lucrători din domeniul sănătății, dintre care 17 erau medici, din cauza COVID-19 în noiembrie”, a declarat TTB, pe Twitter.

Mai mult, în urma unei reuniuni a Consiliului consultativ științific al coronavirusului vineri, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că numărul cazurilor active a crescut.

 „Creșterile din provinciile Istanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraș și Denizli prezintă un risc pentru toată Turcia”, a declarat Koca.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.