sâmbătă, aprilie 9, 2022

Medicii din Istanbul solicită carantină totală:” Pierdem 200 de oameni în fiecare zi “

Medicii cer o carantină completă completă urgentă de cel puțin două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului, conform Ahval News.

Șeful Camerei de Medicină din Istanbul (İTO), doctorul Pınar Saip a făcut declarații vineri, despre situația actuală a Turciei, subliniind că  63 de lucrători în domeniul sănătății au murit în urma infectării cu COVID-19, în noiembrie.

„Pierdem 200 de oameni în fiecare zi din cauza unei boli care pot fi prevenite, ceea ce este tragic. Dacă nu putem rămâne în picioare, această pandemie nu va putea fi gestionată” , a afirmat doctorul.

17 doctori decedați 

Pe 6 decembrie, Asociația Medicală Turcă (TTB) a anunțat că 63 de lucrători din domeniul sănătății au murit din nou de coronavirus (COVID-19) în Turcia în noiembrie 2020.

„Suntem pe moarte. Am pierdut 63 de lucrători din domeniul sănătății, dintre care 17 erau medici, din cauza COVID-19 în noiembrie”, a declarat TTB, pe Twitter.

Mai mult, în urma unei reuniuni a Consiliului consultativ științific al coronavirusului vineri, ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că numărul cazurilor active a crescut.

 „Creșterile din provinciile Istanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraș și Denizli prezintă un risc pentru toată Turcia”, a declarat Koca.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.