sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia: Lucrătorii din domeniul sănătății vor începe să primească vaccinul împotriva COVID-19

Lucrătorii din domeniul sănătății din Turcia vor primi un vaccin contra COVID-19, produs în China, începând cu 11 decembrie, relatează Ahval.News.

Ministrul sănătății a anunțat, marți, că vaccinul va fi administrat gratuit, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății din decembrie.

„În decembrie, vom fi obținut cel puțin 10 milioane, dar cel mai probabil în jur de 20 de milioane din vaccinul Sinovac”, a Fahrettin Koca.

Turcia se află în prezent în studiile de fază 3 ale vaccinului chinez COVID-19, pe lucrători din domeniul sănătății cu risc ridicat și voluntari cu risc mediu. Potrivit oficialilor țării, nu au fost raportate efecte secundare majore.

Ankara a semnat un contract pentru a cumpăra 50 de milioane de doze de vaccin de la Sinovac Biotech din China și și-a arătat interesul pentru achiziționarea vaccinului Pfizer și BioNTech.

Între timp, Ministerul Sănătății din Turcia a raportat marți 30.110 cazuri noi și 190 de decese în ultimele 24 de ore. Aceste cifre plasează țara printre cei cu cele mai mari infecții zilnice noi, alături de  Brazilia și Statele Unite.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.