luni, mai 6, 2024

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat  criticilor  legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu  COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

İmamoğlu a răspuns la întrebările președintelui MHP Devlet Bahçeli, care l-a criticat pentru anunțarea infectatilor în contradictoriu cu cifrele  ministerului sănătății.

„Respect scaunele de partid, nu întru în certuri cu ei. Ceea ce doresc este ca cetățenii să fie informați corect și că se iau măsuri corecte împotriva bolii”, a susținut edilul.

Ce s-a întâmplat?

„201 oameni au murit de boli infecțioase astăzi în Istanbul”, a declarat municipalitatea metropolitană din Istanbul pe 23 noiembrie, când numărul oficial de morți anunțat de ministru era de 153 pentru întreaga Turcia.

În plus față de aceste declarații, primarul mitropolit din Istanbul Ekrem İmamoğlu a exprimat, de asemenea, aceste cifre în discursurile sale cu diferite ocazii, întrebându-se „Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.