sâmbătă, aprilie 9, 2022

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați


Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

Turcia a ajuns în top 3 în lume, pe 25 noiembrie, după ce ministrul sănătății a publicat numărul tuturor cazurilor pozitive, inclusiv a celor asimptomatice.

„În conformitate cu cererile din partea oamenilor noștri, intenționăm să includem cazuri pozitive care nu prezintă simptome în masa zilnică”, a susținut Fahrettin Koca, ministrul sănătățiii, adăugând că în jur de 80% dintre persoanele care au testat pozitiv au fost asimptomatice sau ușor simptomatice.

Țara a înregistrat 28.351 de cazuri noi de COVID-19 pe 25 noiembrie. Valoarea zilnică anterioară, care a inclus doar cazuri simptomatice, a fost de 7.381, înregistrată pe 24 noiembrie.

Datele Ministerului Sănătății, din 25 noiembrie, au arătat că 168 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mult de la începutul focarului, ridicând numărul de morți la 12.840.

15 provincii înregistrează o creștere de 50% 

Ministrul a susținut că aproape fiecare provincie turcă a înregistrat recent o creștere a cazurilor de COVID. 

„Numărul de cazuri a crescut cu 50% în 15 provincii în ultima săptămână”, a afimat Koca.

Istanbul și provinciile de vest Kocaeli, Bursa și İzmir trec acum printr-un al treilea val al coronavirus. Rata de ocupare a paturilor în unitățile de terapie intensivă (UCI) a spitalelor din aceste patru provincii a depășit 70%.

Turcia se pregătește de vaccinare

Pe 18 noiembrie, ministrul sănătății, Fahrettin Koca, a susținut că Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,