marți, ianuarie 12, 2021

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați


Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

Turcia a ajuns în top 3 în lume, pe 25 noiembrie, după ce ministrul sănătății a publicat numărul tuturor cazurilor pozitive, inclusiv a celor asimptomatice.

„În conformitate cu cererile din partea oamenilor noștri, intenționăm să includem cazuri pozitive care nu prezintă simptome în masa zilnică”, a susținut Fahrettin Koca, ministrul sănătățiii, adăugând că în jur de 80% dintre persoanele care au testat pozitiv au fost asimptomatice sau ușor simptomatice.

Țara a înregistrat 28.351 de cazuri noi de COVID-19 pe 25 noiembrie. Valoarea zilnică anterioară, care a inclus doar cazuri simptomatice, a fost de 7.381, înregistrată pe 24 noiembrie.

Datele Ministerului Sănătății, din 25 noiembrie, au arătat că 168 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mult de la începutul focarului, ridicând numărul de morți la 12.840.

15 provincii înregistrează o creștere de 50% 

Ministrul a susținut că aproape fiecare provincie turcă a înregistrat recent o creștere a cazurilor de COVID. 

„Numărul de cazuri a crescut cu 50% în 15 provincii în ultima săptămână”, a afimat Koca.

Istanbul și provinciile de vest Kocaeli, Bursa și İzmir trec acum printr-un al treilea val al coronavirus. Rata de ocupare a paturilor în unitățile de terapie intensivă (UCI) a spitalelor din aceste patru provincii a depășit 70%.

Turcia se pregătește de vaccinare

Pe 18 noiembrie, ministrul sănătății, Fahrettin Koca, a susținut că Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică