miercuri, decembrie 30, 2020

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Erdogan a susținut că va aplica măsuri „dureroase” dacă nu va încetini răspândirea coronavirusului, conform Bianet.org

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după  o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

„Ne așteptăm la răbdare și sprijin de la națiunea noastră. Dacă respectăm regulile de igienă, distanțarea socială și masca, nu va mai fi nevoie de alte măsuri”, a afirmat Erdogan.

Pe 18 noiembrie, Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața.

De asemenea, restaurantele, magazine alimentare, centre comerciale și saloane de coafură au programul de funcționare limitat între orele 10.00 și 20.00.

Președintele a mai spus că interdicția de circulație introdusă anterior pentru persoanele în vârstă de 65 de ani va fi extinsă pentru a include persoanele cu vârste de până  la 20 de ani. Aceste două grupuri de vârstă vor putea ieși doar  între orele 10:00- 16:00.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.