vineri, mai 3, 2024

Turcia: Vacanțale cu rulota cresc în popularite pe fondul pandemiei

Vacanțale cu rulota cresc în popularite în Turcia pentru că turiștii preferă să țină distanțarea socială din cauza pandemiei coronavirus, a declarat, joi, un oficial al Federației Naționale de Camping și Caravaning, citat de Hurriyet Daily.

Leyla Ozdag, CEO al federației turismului autorizat cu rulota, a vorbit despre cererea ridicată pentru vacanțele  organizate în acest mod.

„Efectul COVID-19 a sporit cererea de turism efectuat cu rulote. Ministerul Culturii și Turismului trebuie să creeze însă  o rută pentru rulote înainte ca o agenție să poată să înceapă acest fel de turism.”, a susținut aceasta. 

Ozdag a spus că numărul locurilor de camping este în scădere din 1 990, iar țara ar trebui să îmbunătățească standardele. Turcia a avut multe locuri de camping în anii 90, în special de-a lungul plajelor din sudul provinciei Antalya, dar nu au mai folosite din cauza concurenței  hotelurilor.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.