duminică, mai 5, 2024

Refugiații din Turcia se confruntă cu foamete și cu condiții de trai dificile în timpul pandemiei

Pandemia coronavirusului din Turcia a înrăutățit condițiile deja dificile pentru refugiații din Turcia, mulți dintre aceștia nu au mâncare și nici un adăpost, relatează Gazete Duvar.

Potrivit președintelui Comitetului pentru Refugiați al Primăriei, Mete Hüsünbeyi, sute de mii de refugiați și-au pierdut locul de muncă după ce multe întreprinderi s-au închis pentru a preveni răspândirea coronavirus.

„În Turcia, cei în vârstă de 20 de ani și cei care arată documente de muncă pot merge la locul de muncă, dar refugiații nu pot, pentru că șefii lor îi pun la muncă fără asigurare și, astfel, le lipsesc aceste documente. Mai mult, muncitorii refugiați sunt incapabili să beneficieze de fonduri pentru șomaj ”, a explicat Hüsünbeyi.

Între timp, reglementările care interzic persoanelor sub 20 de ani să-și părăsească locuința au dus unele familii să se confrunte cu foamea, întrucât depindeau de veniturile copiilor lor pentru a supraviețui.

Mai mult, Hüsenbeyi a adăugat că mulți refugiați sunt pe punctul de a fi evacuați din apartamentele lor din cauza imposibilității de a plăti chirie. Astfel, președintele comitetului a cerut proprietarilor să suspende plățile de închiriere, adăugând că nimeni nu trebuie aruncat din casa în care locuiește.

Comitetul pentru refugiați al Consiliului Local al orașului Izmir, care găzduiește mulți refugiați, a lansat un program de sprijin pentru refugiații care au nevoie de sprijin financiar. 

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.