marți, mai 7, 2024

Închisorile turcești în timpul COVID-19 :”Copiii trebuie eliberați imediat cu precauțiile necesare.”

Serviciile sociale și politicienii din Turcia susțin că minorii din închisori sunt cei mai vulnerabili în timpul focarului COVID-19, iar guvernul ar trebui să-i protejeze, informează Gazete Duvar.

Expertul Nihat Tarımeri a îndemnat ca Ministerul Justiției, Ministerul Familie și Serviciilor Sociale să se reunească pe tema minorilor încarcerați în timpul pandemiei COVID-19.

„Copiii ar trebui duși în locații mai sigure după 14 zile de carantină. Este de datoria ministerelor și asociațiilor de avocați să îi ajute. Orice rezultat negativ va fi responsabilitatea lor.”, a declarat Tarımeri.

„Nu putem să ținem copiii acolo”

Deputatul Partidului Democrat (HDP) al Partidului Pro-Kurdu, Ömer Faruk Gergerlioğlu, a remarcat că starea copiilor din închisori  era deja gravă înainte de izbucnirea COVID-19.

„Să înfometezi copiii nu este o soluție. Copiii au nevoie de terapeuți și consilieri. Nu putem să ținem copiii acolo”, a afirmat Gergerlioğlu. 

De asemenea, Doğan Polat, de la Asociația pentru Drepturile Omului a remarcat că autoritățile trebuie să fie mai transparente cu datele privind minorii încarcerați  din Turcia.

„Copiii trebuie eliberați imediat cu precauțiile necesare. Privarea copilului de libertatea sa este de neimaginat în Legea protecției copilului ”, a spus Polat.

În urma unei legi de aministie, Turcia a eliberat sute de prizonierii pentru a opri răspândirea de coronavirus. 

Cu toate acestea,  potrivit Ministerului Justițice, cel mai recent număr înregistrat de minori încarcerați a fost de 2.800 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani în 2017. De asemenea, 780 de copii sunt cu mamele lor în închisoare.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.