vineri, septembrie 6, 2024

Grecia susține că Turcia încearcă să trimită migranții, cu barca

Autoritățile elene au declarat, miercuri, că navele de pază de pe coasta turcească au încercat să transporte migranți în Grecia, informează de Turkish Minute.

O barcă cu migranți a fost depistată în apele turcești miercuri dimineață, iar bărcile de patrulare turce din apropiere au ignorat apelurile repetate pentru a o  opri.

„Barca nu a intrat în apele grecești, în ciuda eforturilor depuse de bărcile de patrulare turcești de a o escorta”, se arată în declarație.

Relațiile dintre cele două țări sunt încordate în privința drepturilor de explorare în larg și  în urma tentativei turcești de a trimite mii de migranți în Grecia.

Grecia a intensificat securitatea la frontiera terestră și maritimă cu Turcia de la sfârșitul lunii februarie, când președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că granițele Turciei cu Grecia sunt deschise migranților și refugiaților care căutau să intre ilegal în Europa.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Atenție turiști! Cum puteți să fiți păcăliți la casieria de la Hagia Sophia

O româncă a povesti cum a fost păcălită la casiera de la Hagia Sophia, pe un grup de turiști. 

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.