luni, aprilie 15, 2024

COVID-19: 4 turci au lansat un site prin care oamenii se pot întrajutora să-și plătească facturile

Patru antreprenori din provincia de vest Izmir au creat un site web care să permită cetățenilor să plătească facturile celuilalt în timpul focarului COVID-19, când multe gospodării au rămas fără venituri, relatează Gazete Duvar.

Site-ul web permite oricui are nevoie să-și raporteze facturile pe care trebuie să le plătească, unde o altă persoană poate să se autentifice și să o plătească.

„Deși relațiile de vecinătate au scăzut de-a lungul anilor, știm că acestea sunt totuși una dintre cele mai îndelungate tradiții ale acestei zone. Ideea pentru Bi ‘Komsu a luat naștere cu speranțele de reînnoire  a acestei practici benefice”, a spus Durmaz, unul dintre fondatori.

Rezidenții care au probleme cu plata facturilor pot primi maxim 1000 TL pe lună (aproximativ 150 USD) pe lună și există limite pentru fiecare factură. Aceste limite vor fi ajustate în funcție de anotimpuri, deoarece consumul electric și de apă crește vara, în timp ce cheltuielile cu încălzirea, scad.

Pe de altă parte, oricine poate selecta oricâte facturi dorește să acopere.

De la lansarea sa, de pe 13 aprilie, site-ul a ajutat să plătească 5.149 de facturi, în valoare totală de 632.184 TL.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.