sâmbătă, martie 6, 2021

COVID-19: 4 turci au lansat un site prin care oamenii se pot întrajutora să-și plătească facturile

Patru antreprenori din provincia de vest Izmir au creat un site web care să permită cetățenilor să plătească facturile celuilalt în timpul focarului COVID-19, când multe gospodării au rămas fără venituri, relatează Gazete Duvar.

Site-ul web permite oricui are nevoie să-și raporteze facturile pe care trebuie să le plătească, unde o altă persoană poate să se autentifice și să o plătească.

„Deși relațiile de vecinătate au scăzut de-a lungul anilor, știm că acestea sunt totuși una dintre cele mai îndelungate tradiții ale acestei zone. Ideea pentru Bi ‘Komsu a luat naștere cu speranțele de reînnoire  a acestei practici benefice”, a spus Durmaz, unul dintre fondatori.

Rezidenții care au probleme cu plata facturilor pot primi maxim 1000 TL pe lună (aproximativ 150 USD) pe lună și există limite pentru fiecare factură. Aceste limite vor fi ajustate în funcție de anotimpuri, deoarece consumul electric și de apă crește vara, în timp ce cheltuielile cu încălzirea, scad.

Pe de altă parte, oricine poate selecta oricâte facturi dorește să acopere.

De la lansarea sa, de pe 13 aprilie, site-ul a ajutat să plătească 5.149 de facturi, în valoare totală de 632.184 TL.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.