joi, aprilie 25, 2024

COVID-19: 4 turci au lansat un site prin care oamenii se pot întrajutora să-și plătească facturile

Patru antreprenori din provincia de vest Izmir au creat un site web care să permită cetățenilor să plătească facturile celuilalt în timpul focarului COVID-19, când multe gospodării au rămas fără venituri, relatează Gazete Duvar.

Site-ul web permite oricui are nevoie să-și raporteze facturile pe care trebuie să le plătească, unde o altă persoană poate să se autentifice și să o plătească.

„Deși relațiile de vecinătate au scăzut de-a lungul anilor, știm că acestea sunt totuși una dintre cele mai îndelungate tradiții ale acestei zone. Ideea pentru Bi ‘Komsu a luat naștere cu speranțele de reînnoire  a acestei practici benefice”, a spus Durmaz, unul dintre fondatori.

Rezidenții care au probleme cu plata facturilor pot primi maxim 1000 TL pe lună (aproximativ 150 USD) pe lună și există limite pentru fiecare factură. Aceste limite vor fi ajustate în funcție de anotimpuri, deoarece consumul electric și de apă crește vara, în timp ce cheltuielile cu încălzirea, scad.

Pe de altă parte, oricine poate selecta oricâte facturi dorește să acopere.

De la lansarea sa, de pe 13 aprilie, site-ul a ajutat să plătească 5.149 de facturi, în valoare totală de 632.184 TL.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.